VIDEO: Napřed mu zloději vykradli auto, pak ze střechy vozu zmizel i bicykl za 150 tisíc



 09. 07. 2018

Hned dvakrát přišel o svoje věci v jeden den smolař, který zaparkoval auto ve Vlašské ulici v Praze. Nejprve mu nenechavci auto vykradli, což se muž vydal ohlásit na policii. Později ve stejný den mu pak zmizel i bicykl, upevněný na střeše auta. Po zlodějích pátrá policie.

Skutečně aprílový případ se odehrál v první dubnový den letošního roku, dosud však policie pátrá po zloději, který má na svědomí ztrátu jízdního kola. To patřilo smolaři, jenž ve stejný den přišel i o věci ve svém autě. 

"Prvního dubna letošního roku se na policejní služebnu ve Vlašské ulici hned dvakrát po sobě dostavil poškozený. Při první návštěvě oznámil vykradení interiéru jeho vozidla zaparkovaného v ulici U Železné lávky," potvrdil mluvčí pražských policistů Tomáš Hulan. 

Z auta si zloději odnesli oblečení a obuv, včetně sportovních batohů, spotřební elektroniku, v autě nenechali ale ani doklady okradeného. Ten ještě netušil, že záhy půjde na policejní stanici znovu. 

"Druhé oznámení přišel poškozený učinit o několik hodin později proto, že mu z držáku toho samého auta zaparkovaného stále na tom stejném místě někdo odcizil závodní jízdní kolo v hodnotě 150 tisíc korun," dodal mluvčí policie. 

Kriminalisté následně zjistili, že každé z krádeží se dopustil někdo jiný. "V prvním případě se do interiéru vozu vloupali dva muži, které kriminalisté v polovině června letošního roku zadrželi a obvinili. Po zloději jízdního kola však stále pátrají. Detektivové sice disponují záběry bezpečnostních kamer, na kterých je nenechavec zachycen, nicméně vypátrat ho zatím nedokázali.

Začátkem června proto uveřejnili záběry, na kterých je zloděj zachycem. "Pokud mladíka či muže na zmiňovaných záběrech poznáváte, znáte jeho totožnost potažmo místo jeho pobytu nebo pohybu, předejte nám prosím tyto informace prostřednictvím linky tísňového volání 158," požádal mluvčí policie. 

Policisté uveřejnili také fotografie ukradeného kola. "V souvislosti s těmi prosíme každého, komu například bylo toto kolo nabídnuto ke koupi, nebo ví, kde se kolo nachází, aby nám tyto informace předal stejnou cestou, tedy prostřednictvím linky tísňového volání," dodal Hulan. 

 


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: