FOTO: Z hořícího bytu hasiči zachránili i tři děti, andulky a morče




Sedm dospělých, tři děti, tři andulky a morče zachránili hasiči v neděli ráno z hořícího bytu v pražských Kbelích. Plameny zachvátily celý byt a hasiči museli zasahovat v dýchací technice.

Požár bytu v v Jilemnické ulici v pražských Kbelích vypukl v neděli ráno, šest minut po deváté hodině k němu zaířili hasiči ze Satalic, Holešovic a Strašnic. 

Plameny mezitím stačily zachvátit celý byt v prvním patře bytového domu. "Z objektu bylo ve spolupráci zachráněno sedm dospělých osob, tři děti, tři andulky a jedno morče," uvedla mluvčí pražských hasičů Kateřina Suchánská. 

Asi po půl hodině se hasičům podařilo dostat požár pod kontrolu. Během zásahu byly vypnuty energie do objektu. "Po ukončení zásahu byly energie opět zapnuty a většina obyvatel se vrátila zpět do svých bytů," dodala. Zachráněná zvířata byla v pořádku předána majitelům.

"Následně hasiči provedli průzkum v bytech nad a pod zasaženým bytem," dodala mluvčí hasičů s tím, že na místě byla k dispozici také psycholožka hasičů. 

Předběžná škoda byla vyšetřovatelem příčin požárů odhadnuta na 1,5 milionu korun a příčinu požáru hasiči a policisté vyšetřují. 


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: