Lékařka zavolala na opilce policii, sama nadýchala přes tři promile



 20. 03. 2018

Na opilého muže v čekárně ordinace upozornila lékařka policisty. Ti si však všimli, že i lékařce vázne artikulace. Stejně jako muž v čekárně i lékařka nadýchala přes tři promile.

Devětačtyřicetiletá doktorka z ordinace na poražském Smíchově přivolala policisty k muži v čekárně, který byl dle jejího názoru notně podroušen, a navíc jí chvíli před tím podle jejích slov i obtěžoval.

Policisté následně skutečně v čekárně našli notně alkoholem zmoženého muže, což potvrdila i posléze provedená orientační dechová zkouška. "Na displeji přístroje se objevila hodnota 3,3 promile alkoholu v dechu," potvrdil mluvčí pražských policistů Tomáš Hulan.  

Pak si ale policisté všimli, že není vše v pořádku ani u lékařky, která na opilce upozornila. "Policisté si povšimli jejího, slušně řečeno podivného chování, především pak její „unavené“ artikulace," uvedl Hulan.

Kvůli podezření, že i paní doktorka si s největší pravděpodobností něčeho „cucla“ jí dali dýchnout. "Dechová zkouška měla velice podobný výsledek, jako ta u muže. Výsledek dechové zkoušky totiž byl 3,17 promile alkoholu v dechu," dodal mluvčí policie.

Na policejní služebnu tedy nakonec musela lékařka. A to kvůli podezření z ohrožení pod vlivem návykové látky.

"V tuto chvíli hrozí ženě trest odnětí svobody jeden rok. Pokud se ale prošetřováním zjistí, že v tomto stavu i ordinovala, tedy že vykonával zaměstnání, může jí hrozit až tříletý pobyt za mřížemi," dodal mluvčí policistů Tomáš Hulan.

 


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: