Lupič přepadl se zbraní sázkovou kancelář na Žižkově. Odnesl si několik tisíc korun



 08. 01. 2019

Se střelnou zbraní v ruce vstoupil těsně před zavírací dobou lupič do sázkové kanceláře na Praze 3 v Biskupcově ulici. Odnesl si několik tisícovek, spoutal obsluhující ženu a utekl. Bezpečnostní kamery ho zachytily, bohužel však ze špatného úhlu. Vidět je tak pouze oblečení.

Vánoce mají být svátky klidu a pohody. Na to ale nehleděl lupič z Prahy 3. I když možná právě proto, aby si mohl dovolit nákup dárků na poslední chvíli, se rozhodl přepadnout sázkovou kancelář na Žižkově. 23. prosince krátce před zavírací dobou vstoupil do provozovny se zbraní v ruce. Po obsluze požadoval vydání peněz.

„Poškozená, ho z obavy o svůj život pustila dovnitř do prostoru pro personál, kde lupič pod hrozbou zbraně požadoval vydání peněz z pokladny a trezoru. Peníze v řádu tisíců, které dostal, dal do malé bílé igelitové tašky a z místa utekl. Ještě před tím ale přepadenou ženu spoutal rychloupínacími elektrikářskými páskami,“ popisoval policejní mluvčí Jan Daněk.

Přepadení natočila bezpečnostní kamera. Bohužel však z takového úhlu, že násilníkovi není vidět do tváře. Podle výpovědi přepadené ženy měřil muž zhruba 180 centimetrů, byl silnější a vysoké postavy, mluvil česky bez přízvuku.

Na sobě měl černou mikinu se zipem a kapsami, světlé džíny a tmavé tenisky se světlou podrážkou.

Muži zákona se domnívají, že násilník prostory sázkové kanceláře dobře znal a nemohou tudíž vyloučit, že bydlí v blízkosti křižovatky Ohrada.

V případě dopadení a prokázání viny hrozí lupiči až deset let za mřížemi.


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: