VIDEO: Videomapping promítl na národní muzeum sto let od vzniku Československa




Století od vzniku Československého státu v jeho nejdůležitějších milnících zobrazil v sobotu večer videomapping očím stovek lidí na fasádu budovy nově zrekonstruovaného Národního muzea.

Století od vzniku samostatné republiky v deseti minutách ukázal videomapping zaplněnému Václavskému náměstí. Vznik republiky, protektorát a Heydrichiáda, i roky 1948 či 1968 a jejich klíčové události pro české a slovenské dějiny zobrazil v nápaditých výjevech, doprovázených dramatickou hudbou. 

Závěr pak patřil "otci zakladateli" Tomáši Garriguovi Masarykovi. "Když pánbůh dá, budu Vás ještě chvíli sledovat," pronesl svou památnou větu z doby, kdy odešel z funkce prezidenta na odpočinek. 

Národní muzeum tak odstartovalo novou etapu, když se v sobotu slavnostně otevřelo po rozsáhlé rekonstrukci. A v neděli od 10. hodiny je Národní muzeum po sobotním slavnostním otevření poprvé přístupné veřejnosti. Až do konce roku 2018 je navíc vstup zdarma. Kvůli omezené kapacitě je však možné, že vstup bude regulován a mohou se tvořit fronty. 

 


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: