Počtvrté už vítězně. Spartu si dvěma góly podmanil Dočekal, Erat dal kuriózní gól



 22. 01. 2019

Brno si po třech prohrách v řadě může oddechnout. Spartu propálila čtyřikrát a domů vezla tři body a první výhru nad Prahou v sezoně. V zápase se však zranil Michal Barinka. Sparta překvapila nečekaným rozhodnutím na začátku třetí třetiny, kterého využil brněnský Martin Erat.

Pražská Sparta dýchala mankem tří bodů v tabulce na záda šestému Brnu, které v úterním 38. kole hokejové extraligy přivítala na svém ledě. S moravským týmem přijel také útočník Jakub Orsava, zbrusu nová posila, kterého Kometa vyměnila s Mladou Boleslaví za Radima Zohornu.

Do sestavy se Brnu vrátil Karel Plášek.

Právě tento několika hráči posílený tým otevřel skóre zápasu. Matěje Machovského propálil těsně před bránou Martin Dočekal – 0:1.

Druhá třetina byla pro oba celky na šance velmi vydatná, na jejím konci se domácí Sparta dočkala i vyrovnání. Brance předcházela chyba kapitána Brna Leoše Čermáka. Pukem nastřelil spoluhráče Ivana Baranku a poté nezachytil unikajícího protivníka.

Přesto to pro rudé nebyla vyhraná třetina. Machovského podruhé v zápase krátce poté propálil Dočekal – 1:2.

Lukáš Pech měl druhé vyrovnání na holi. Trestné střílení, které rozhodčí záhy po brance nařídili po nepřehledné situaci ve skrumáži v brněnském brankovišti, neproměnil.

Kometě se rýsovalo vytoužené vítězství po třech prohrách v řadě. V přesilovce, kde brankáři clonil i útočník Orsava, Sparta inkasovala v úterý potřetí, tentokrát od Jana Štencela – 1:3. Dvanáctou asistenci za dvanáct posledních zápasů si připsal Martin Erat.

Po druhé třetině však Kometa ztratila obránce Michala Barinku, kterému se podle zjištění České televize obnovilo zranění.

Trenér domácích Uwe Krupp se čtrnáct minut před koncem zápasu rozhodl pro nečekaný krok, v hokeji dosti nevídaný. Dvojnásobnou přesilovku pět na tři ještě zesílil odvoláním brankáře a Sparta měla k dispozici trojnásobnou přesilovku. Erat pár chvil po vhazování k asistenci přidal gól a zvýšil vedení Brna na 4:1. V takovém oslabení tří proti šesti je v historii snad jediný, kdo vstřelil branku.

Kometa si výhrou 4:1 nad domácí Spartou pojistila šesté místo v tabulce a svému hostiteli odskočila na šest bodů. Na pátou Plzeň jí chybí tři body.

Příště vyzve Brno doma Zlín, a to v neděli 27. ledna. Sparta ve stejný den vyzve doma Liberec.


Autor: Lucie Pinková

V City.cz publikuji od začátku studia žurnalistiky, tedy od roku 2016. Doposud jsem nejčastěji psala o sportovních tématech, věnuji se ale i zpravodajství, převážně z Brna a Olomouce, z měst, ke kterým mám nejblíž.



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: