Praha připravuje novou vyhlášku. Omezí provoz barů, hospod a restaurací



 19. 09. 2018

Hluk, vulgarity, ničení majetku. To jsou jevy, které s sebou každý den přináší opilí lidé, kteří navštěvují centrum Prahy. „Starousedlíkům“ už ale dochází trpělivost. Nevyspí se a nic s problémem nezmůžou. Obrátili se proto na radnici. Ta chce rychle jednat.

Hlasité pokřikování, mlácení do všeho možného, poházené odpadky či zvratky na zemi. To je jen část negativ, která s sebou přináší život v pražském centru. Situace se ale pro lidi, kteří v Praze bydlí, stává neúnosnou. Teď se zdá, že se dočkají lepších zítřků.

„Myslím, že je nejvyšší čas se touto situací velmi vážně zabývat. Jde o to, aby centrum města bylo normálně obyvatelné a rezidenti nebyli terorizováni neustálým hlukem a dalšími negativními jevy. Dále jde o celkovou tvář Prahy. Naše město přece nemůže být opět známo ve světě jen jako místo s levným alkoholem, kde je možné si dovolit úplně všechno,“ komentoval situaci pražský radní Daniel Hodek.

Podle jeho slov nemají ani sami poskytovatelé služeb zájem jakkoli situaci řešit. A tak není jiné cesty než omezení otevírací doby.

Znění vyhlášky už připravují na pražském magistrátě.


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: