Tři měsíce, čtyři výzvy. Pražští cyklisté se utkají třeba o nejlepšího vrchaře



 22. 07. 2019

Prahu opět zaplní soutěžící cyklisté. Až do 15. září mohou postupně plnit čtyři výzvy druhého ročníku soutěže Na kole Prahou a vyhrát zajímavé cyklistické ceny.

Léto si mohou pražští cyklisté zpestřit soutěží. Odstartoval totiž druhý ročník letní cyklistické soutěže Na kole Prahou, která potrvá do neděle 15. září. Město tak chce motivovat lidi ke zdravějšímu životnímu stylu a ulehčit dopravě.

 „Aktivní dopravu je třeba podporovat, jak nejvíce to jde. Proto jsem rád, že vedle investicí do cykloinfrastruktury můžeme cyklistice pomoct i soutěží,“ řekl Adam Scheinherr, náměstek primátora pro dopravu.

Cyklisté se ve městě během tohoto období nejen zorientují, ale můžou také plnit soutěžní výzvy a vyhrát zajímavé ceny. Letos dali organizátoři do nabídky čtyři výzvy - Pražský výletník, Pražský jezdec, Pražský objevitel a Pražský vrchař. K jejich splnění zájemcům pomůže aplikace cyklonavigace.

„Uživatelům pomáhá vyhledat vhodnou trasu jízdy včetně kombinace s MHD, poradí, jak po městě jezdit bezpečně na kole a upozorní uživatele na problematická místa na cestě. Cyklonavigace je nejen ke stažení zdarma pro operační systémy Android a iOS, ale je k dispozici i na webových stránkách www.nakoleprahou.cz,“ řekl mluvčí Prahy Vít Hofman.

Cyklovýzvy

První výzva Pražský výletník probíhá po celou dobu soutěže, tedy od jejího začátku až po konec 15. září. Soutěžící se mají vydat alespoň na čtyři výlety z celkových 25. „Za splněný výlet se počítá ten, u kterého trasa pokrývá alespoň padesát procent trasy výletu. Hraje se o 25 kusů peněženek z recyklovaných duší,“ dodal Hofman.

Druhá výzva s názvem Pražský jezdec odstartuje v polovině července a čas na jeho splnění mají soutěžící do 4. srpna. Úkolem je najet alespoň patnáctkrát minimálně jeden kilometr. „Výherci získají jeden ze třiceti multiklíčů s deseti funkcemi,“ navnadil mluvčí.

Den po jeho konci, tedy 5. srpna začne třetí výzva Pražský objevitel a potrvá do 25. srpna. Soutěžící mají ujet alespoň 200 metrů k osmi z patnácti vytipovaných míst. Ta jsou i s doplňujícími informacemi zobrazené na mapě aplikace. Mezi výhrami je 25 knih Městem na kole.

Den poté odstartuje poslední výzva Pražský vrchař. Do konce celé soutěže mají cyklisté zdolat osm pražských kopců, přičemž pro splnění je rozhodující stoupání padesát metrů na kilometr. Výhrou zde je hliníková pumpička.

Kdo bude soutěžit o ceny? Každý, kdo se zúčastní alespoň jedné ze čtyř výzev a splní její podmínky. Odměny si výherci mohou vyzvednout v sobotu 21. září od 15 do 17 hodin na stánku Čistou stopou Prahou na Mariánském náměstí v Praze 1. Zde totiž proběhnou oslavy mezinárodního Dne bez aut.

Pokračování úspěšné soutěže Na kole Prahou letos pokračuje svým druhým ročníkem. Cyklisté, kteří se do ní zapojí, využívají při plnění výzev oficiální cyklonavigaci Magistrátu hlavního města Prahy. Ta funguje už od roku 2016 a je zdarma ke stažení pro operační systémy Android a iOS a také na webových stránkách  www.nakoleprahou.cz.


Autor: Lucie Pinková

V City.cz publikuji od začátku studia žurnalistiky, tedy od roku 2016. Doposud jsem nejčastěji psala o sportovních tématech, věnuji se ale i zpravodajství, převážně z Brna a Olomouce, z měst, ke kterým mám nejblíž.



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: