VIDEO: Vlezl taxikáři do kufru a žádal odvoz "kamkoliv". Pak zaútočil sprejem




Policisté hledají zatím neznámého mladíka, který u pražského hlavního nádraží obtěžoval řidiče s žádostí o odvoz kamkoliv za Prahu. Když mu nevyhověl ani taxikář, který už měl v autě klientku, nastříkal mu do očí neznámou látku a pak chtěl s autem ujet. To se mu ale nepovedlo, sebral tedy alespoň dva mobily a utekl. Zaznamenala ho ale pouliční kamera a mladíka hledá policie.

Mladík na parkovišti u hlavního vlakového nádraží přibližně v půl desáté večer nejprve zaťukal na okénko jednoho z odjíždějících aut. A měl zvláštní přání. Chtěl, aby ho řidič odvezl buď na letiště, nebo kamkoliv mimo Prahu. Když řidič odmítl, mladík se ještě do odjíždějícího auta pokusil kopnout, ale minul.

O víc jak hodinu později, přibližně ve tři čtvrtě na jedenáct, si vyhlédl taxikáře, který k nádraží přijel vyzvednout zákaznici. Šofér svou klientku usadil do auta a její zavazadlo dal do kufru auta. "Páté dveře pak chtěl zmáčknutím tlačítka uzavřít, přičemž odcházel k místu řidiče," popsal začátek dalšího incidentu mluvčí pražských policistů Tomáš Hulan.

Dveře od zavazadlového prostoru vozu se ale zavíraly poměrně pomalu, čehož využil hledaný a skočil do kufru auta s představou dojet kamkoli, kam taxikář pasažérku poveze. Taxikář si toho ale všiml a mladíka ze zavazadlového prostoru vyhnal.

Mladík se ale svého záměru nechtěl vzdát a tak to nejprve zkusil znovu po dobrém. Stejného taxikáře prosil, aby ho vzal sebou. Když řidič rovněž odmítl, černého pasažéra to popudilo natolik, že otevřel dveře spolujezdce a do auta nastoupil. "Tam nastříkal řidiči do obličeje neznámou látku a utekl pryč," dodal mluvčí policie.

S autem chtěl odjet, neměl ale klíče

Po tomto ataku museli řidič i pasažérka z auta vystoupit. Toho mladý výtržník využil a bleskurychle usedl za volant, kdy ještě stihl na řidiče sprejem znovu zaútočit. Záhy se pokusil agresor s autem odjet, ale protože neměl od vozu klíče, tak se mu to nepovedlo. 

"Když si to po několikerém pokusu uvědomil, tak si alespoň přisvojil dva mobilní telefony a z místa odešel neznámo kam," řekl Hulan. 

A protože se policistům od 4. prosince, kdy se případ stal, nepodařilo mladíka dopadnout, uveřejnili nyní ve středu video a fotografie, které mladého zločince zachytily. 

"Pokud mladíka poznáváte, znáte jeho totožnost, případně místo jeho pobytu či pohybu, předejte nám prosím tyto informace prostřednictvím linky tísňového volání 158," vyzval mluvčí policie Hulan. 


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: