VIDEO: Falešný policista požádal v servisu o pomoc, pak ukradl mobily i peníze z kasy



 09. 06. 2019

Záškodníka v policejní uniformě hledají ti opravdoví policisté z pražského Žižkova. Tam totiž v servisu elektroniky natočila muže v policejní uniformě, který nejprve požádal o pomoc se zaseknutou sim kartou v notebooku. Poté využil chvíle a ukradl dva mobilní telefony.

Muž v policejní uniformě přišel požádal v servisu elektroniky na Husitské ulici v Praze 3 o pomoc s tím, že se mu v notebooku zasekla sim karta.

"Ač to normálně není zvykem, tak technik nechal zákazníka v obchodě samotného, protože si myslel, že se jedná o policistu a působil na něj důvěryhodně. Mezi tím, co byl technik v dílně, tak muž prohledal obchod, odcizil dva mobilní telefony a hotovost z pokladny," uvedl mluvčí pražských policistů Jan Daněk.

Přibližně po patnácti minutách se technik vrátil i s opraveným notebookem a ve své dobrotě za opravu ani nic nechtěl. To ale ještě nevěděl, že ho muž v uniformě okradl. Muž v přestrojení policisty způsobil škodu za téměř třicet tisíc korun.

"Jednání podezřelého a jeho podobu zachytila kamera a nyní pátráme po jeho totožnosti. Jestliže ho někdo poznává, ať se ozve na linku 158," vyzval mluvčí polisilicistů s tím, že za krádež falešnému policistovi hrozí až dva roky vězení.

"Kriminalisté, kteří na případu pracují, jsou přesvědčení, že se o pravého policistu nejednalo a muž byl pouze do policejní uniformy oblečený," ujistil ještě mluvčí policie.


Autor: ( red )



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: