VIDEO: "Vyjdu ven a zastřelím prvního, koho potkám," hrozil. Skončil na psychiatrii



 19. 04. 2018

Pouze pět dní stačilo pražským kriminalistům k tomu, aby dopadli muže, který na tísňové lince vyhrožoval zabitím nevinných lidí. Převezli ho do psychiatrické léčebny. Nyní muži hrozí až čtyřletý pobyt za mřížemi.

Sedmého dubna přijalo několik tísňových linek telefonát od muže, který vyhrožoval zabitím nevinných lidí. Vyhrožoval operátorům, že pokud mu položí sluchátko, tak vyjde na ulici a nelegálně drženou zbraní zastřelí prvního nevinného člověka, kterého potká.

Policistům trvalo pouze pět dní, než volajícího identifikovali a zadrželi v ulici Purkyňova, nedaleko místa jeho přechodného bydliště. Při zásahu byli velmi obezřetní, neboť nevěděli, zda muž opravdu nevlastní zbraň, na kterou upozorňoval. Nakonec se však výhružka ukázala jako planá.

„Dvaatřicetiletý muž skončil po zadržení na policejní služebně, kde s ním vyšetřovatel zahájil úkony trestního řízení pro trestný čin vydírání. Poté byl převezen do psychiatrické nemocnice, kde se podrobí psychiatrickému vyšetření. To určí, zda je vůbec odpovědný za své jednání,“ komentoval případ tiskový mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

V případě odpovědnosti a prokázání činu muži hrozí až čtyřletý pobyt za mřížemi.

 


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: