Muž zaklíněný v autě nedýchal, po oživení policisty zemřel v nemocnici



 09. 08. 2018

/AKTUALIZOVÁNO 10.8.2018/ K vážné nehodě vyjížděli policisté v Praze 4, kde zůstal muž zaklíněný v autě. Navíc nedýchal. Při nehodě se zranili i další dva cestující. Policistům se muže podařilo přivézt zpět k životu, druhý den však muž v nemocnici zemřel.

Nehoda, která se odehrála v noci na čtvrtek v ulici 5. května v Praze 4, je jednou z těch tragických, když muž po nehodě zůstal zaklíněný v autě, navíc bez známek života. 

Policisté byli u nehody během čtyř minut. "Nejprve museli zaklíněného muže dostat ven z vozu, aby mu mohli začít poskytovat první pomoc. Jelikož byl muž v bezvědomí a nedýchal, tak k jeho záchraně použili defibrilátor a postupovali podle jeho instrukcí," uvedl mluvčí policie Jan Daněk. 

Zraněnému několik minut ve spolupráci s hasiči masírovali srdce a také poskytovali umělé dýchání. "Při resuscitaci se muže podařilo přivést zpátky k životu a následně si ho do své péče převzali záchranáři," dodal mluvčí policie.

V autě cestovali ještě další dva lidé, kteří se zranili a následně si je převzali do své péče pražští záchranáři. "Muž, který vozidlo řídil, se ještě na místě podrobil dechové zkoušce i testu na drogy, kdy oba výsledky byly negativní," řekl Daněk.

Proč k dopravní nehodě došlo, vyšetřují  kriminalisté. 

Oživený muž však bohužel druhý den zraněním podlehl. "Z nemocnice přišla smutná zpráva, že muž i přes veškerou snahu lékařů bohužel zemřel," uvedl v pátek dopoledne mluvčí policie Daněk. 


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: