VIDEO: Praha přivítala nový rok videomappingem i ohňostrojem. Podívejte se!




Nový rok přivítalo hlavní město oficiálním videomappingem, promítaným na budovu Národního muzea na Václavském náměstí. A lidé se dočkali i letos ohňostroje, přestože pražský magistrát byl proti. Připravila ho radnice Prahy 2 ve spolupráci se spolkem Ohňostroj pro Prahu.

Videomapping, nebo tradiční ohňostroj? Tak tohle dilema nakonec lidé na nový rok v hlavním městě řešit nemuseli. Nejprve úderem sedmnácté hodiny rozzářil oblohu v blízkosti Nuselského mostu ohňostroj. 

Ohňostrůjci odpálili pyrotechnickou podívanou z bastionu nad parkem Folimanka v nuselském údolí, za doprovodu známých hudebních hitů vloni zesnulého Karla Gotta. 

Podívaná byla dobře viditelná třeba i z Vyšehradu nebo z nádvoří u Kongresového centra, v jehož okolí, dokonce i pod Nuselským mostem, se tísnily davy lidí. Většina z nich se hned po skončení ohňostroje vydala metrem na Václavské náměstí.  

Jen o hodinu později tam totiž začala série promítání videomappingu. Promítání se uskutečnilo hned ve třech intervalech,  v 18:15, 19:15 a 20:15 hodin. 

 


Autor: ( red )



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: