Praha podporuje carsharing. Vznikl web zaměřený na sdílení aut v metropoli



 06. 02. 2018

Zájemci o sdílení aut v hlavním městě mají nyní usnadněnou práci. Pražský magistrát totiž spolu s Asociací českého carsharingu vyvinul webové stránky, díky nimž je tato služba dostupnější.

Hlavní město učinilo další výrazný krok k tomu, aby se přiblížilo vyspělým světovým metropolím současnosti. Ve spolupráci s Asociací českého carsharingu totiž magistrát vyvinul stránky, na nichž Pražané či návštěvníci metropole mohou využít služeb sdílení vozidel. Stačí provést jednoduchou registraci.

 „Tento systém umožnuje výběr jakéhokoli sdíleného vozu přímo z mapky Prahy. Zde každý najde zároveň i informaci o poskytovateli služby k vybranému vozu, k případné registraci a následným informacím spojeným s jeho užíváním,“ upřesnil náměstek primátorky Petr Dolínek.

Služba využívá modrých a fialových smíšených zón. V praxi funguje tak, že pokud vozidlo není zrovna rezervované, může být „odstaveno“ v těchto zónách. Jakmile dojde k rezervaci, právo využívat tyhle zóny se ruší. A to až do konce rezervace, pak jej znovu nabývá.

Registrovaný uživatel si na webu http://mapa.ceskycarsharing.cz/ auto najde a může si jej zde rezervovat. Mapa pokrývá celou Prahu.   

„Jsem rád, že se nám podařilo spojit síly s Magistrátem hlavního města Prahy a podpořit tak projekt, který Pražanům přiblíží carsharing a Pražanům se stane dostupnějším,“ uvedl předseda Asociace carsharingu Hynek Homola.

Služba je zacílena na lidi, kteří potřebují auto jen občas a nevyplatí se jim mít vlastní vůz. Zároveň šetří životní prostředí. Efektivním využívání carsharingu lze nahradit až deset běžných aut.


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: