Muzikant Homola z Wohnoutu vystavuje v pražském Mánesu




Nejen skvělý hudebník, ale také malíř. Tím vším je Jan Homola, člen populární kapely Wohnout. V průběhu února má svou vernisáž v pražském Mánesu.

Od prvního února si příznivci výtvarného umění a fanoušci Jana Homoly mohou prohlédnout výstavu jeho děl v Lounge Baru Mánes na pražském Masarykově nábřeží.

Slavnostní otevření zahájil improvizačním hudebním sólem sám autor, kterého si lidé spojí především s kapelou Wohnout.

“Proč Art 332? Začínat se má tím nejlepším, nebo zdánlivě neuskutečnitelným. Život přináší výzvy a my je máme rádi, neb jsou motivací. Mánes je pojem. Někdo čeká celý život, aby se sem dostal, a třeba mu to nikdy nevyjde. My tu drze startujeme, neboť jsme dostali obrovskou důvěru a je to asi i tím, že v tom jedeme spolu, tak nás to vyhecovalo. Jsme takoví. Umanutí. Milujeme život. Všechno v Art332 je jinak,“ komentoval odvážný začátek na vyhlášeném místě autor výstavy Homola.

Jak řekla Renáta Mužíková, kurátorka výstavy, Honzovy obrazy jsou tak fascinující, že prostě musí zaujmout. Podle jejích slov se prý právě teď probouzí sen, protože Homolův čas je teď a tady. Dodala, že tato výstava je o svobodě a nespoutané tvorbě.

Zájemci o zhlédnutí výstavy, která je zároveň prodejní, mají čas do konce února.  


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: