FOTO: Naštěstí jen jako. Pražští hasiči trénovali záchranu lidí z ledové vody



 27. 02. 2018

Neobvyklý pohled se mohl v pondělí naskytnout kolemjdoucím u pražského rybníku Labuť či u slepého ramene Vltavy. Hasiči zde trénovali záchranu lidí propadlých do ledu.

Mrazivé počasí přímo svádí k hrátkám na zamrzlých rybnících či vodních nádržích. Jenže zrádná příroda někdy nenechá zamrznout celou vodní plochu.

A na tenkém ledě reálně hrozí propad pod vodní hladinu. Lidem, kterým se toto přihodí, budou umět pomoct pražští hasiči. Právě na „ledovou záchranu“ se v pondělí během výcviku zaměřovali.

Hasiči z metropole využili k výcviku krčský rybník Labuť a slepé rameno Vltavy v Libni. Výcviku se účastnily prakticky všechny stanice pražského hasičského záchranného sboru.

„Výcvik je koncipován tak, aby každé družstvo v počtu jeden plus tři bylo schopné provést záchranu osoby s pomocí běžné výbavy - lana, nastavovacího žebříku a pomocí ochranných pomůcek pro práci na vodě, tedy suchého obleku, přilby a záchranné vesty. Cvičení vedli instruktoři pro práci na vodě,“ popsal cíl cvičení tiskový mluvčí pražských hasičů Martin Kavka.


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: