Matka odložila šestitýdenní dítě u opuštěného domu, život mu zachránil kolemjdoucí



 16. 03. 2018

Šestitýdenní dítě odložené na betonové podestě u opuštěného domu v Čiklově ulici v Praze 4 nalezl náhodný kolemjdoucí. Ten miminko vzal do tepla a zavolal na tísňovou linku. Matka dítěte zmizela v zahraničí a hrozí ji dvacet let, případně i výjimečný trest.

Případem se začali zabývat kriminalisté pro podezření z vraždy ve stádiu pokusu. "Mimo jiné provedli vyšetřovací pokus, při kterém zjistili, že by dítěti v důsledku podchlazení mohla být způsobena smrt. K tomu nedošlo jen díky náhodě a štěstí, protože oznamovatel dítě našel a zachránil ho. Při ohledání místa činu byla venkovní teplota okolo jednoho stupně nad nulou," uvedl k případu z pondělí 19. února mluvčí pražských policistů Jan Daněk.

Policisté už zjistili totožnost matky dítěte, která je podezřelá, že ho tam odložila. "Žena zatím nebyla zadržena a na jejím dopadení kriminalisté pracují v rámci mezinárodní spolupráce, jelikož stihla z České republiky vycestovat," dodal mluvčí policie.

Nalezeného chlapce si následně do své péče převzaly pracovnice orgánu sociálně-právní ochrany dítěte. O svěření do péče požádala babička dítěte.

Ženě v případě dopadení a odsouzení za vraždu na dítěti hrozí dvacet let vězené nebo i výjimečný trest.  


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: