V Sedlci vznikne možná nová čtvrť. Pojede přes ni tramvaj do Suchdola




Severní část metropole se možná dočká vytouženého tramvajového spojení. S ním bude spojeno i vybudování nové čtvrti v Sedlci. Radní hlavního města doporučili zastupitelům dvě změny územního plánu. Ti je teď musí na jednání odsouhlasit.

Zastavět „brownfield“, tedy nedostatečně využívaný pozemek, přes který povede zbrusu nová tramvajová linka mířící do Suchdola. To je jeden z aktuálních cílů, na který se zaměří pražští zastupitelé. Návrhy na změny územního plánu již schválila městská rada.

Architektonické studio kladlo při návrhu důraz na dodržení místního krajinného rázu a přiměřenou výstavbu. Předpokládá se vybudování nového domova pro zhruba pět tisíc lidí.

„Tramvaj je důležitá pro univerzitu i pro obyvatele Suchdola. Kolem ní logicky vznikají místa pro zástavbu, neměla  by projíždět zemí nikoho. Výstavba ale musí být v souladu s místním krajinným rázem. Studie předpokládá,  že bude vesměs čtyřpatrová,“ uvedla náměstkyně primátorky Petra Kolínská.

Druhá plánovaná změna se týká nové tramvajové smyčky na Výhledech. U ní by mělo vyrůst záchytné parkoviště. Tam lidé auto odstaví a do centra pojedou městskou hromadnou dopravou.

„Účelem výstavby tramvajové trati do Suchdola je především zvýšení kapacity místní veřejné dopravy. Současné přeplněné autobusy často v dopravních špičkách stojí v kolonách společně s auty a jízdní doba se neúměrně prodlužuje,“ doplnila náměstkyně Kolínská.


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: