FOTO: Rohanský ostrov v Praze se z brownfieldu promění v místo pro relaxaci



 06. 04. 2018

Na více než 130 milionů korun přijde republikovou metropoli kompletní proměna Rohanského ostrova. Nynější „brownfield“ se má změnit i v rekreační prostor. Ten Praze pomůže i v případě povodní.

Odtěžení zeminy, její odvoz, dále také položení propojovacího potrubí, vybudování čerpací stanice, tůní a pěších komunikací. To je jen několik z mnoha úkolů, které čekají na pracovníky stavebních firem při revitalizaci Rohanského ostrova. Pravý břeh Vltavy se v prostoru Karlína a Libně výrazně změní. A to nejen díky bytové výstavbě, kterou developeři na ostrově plánují.

„Vznikne zde místo pro oddych a rekreaci obyvatel a návštěvníků Prahy. Z vodohospodářského hlediska bude zajištěna přirozená retence vody v krajině během povodňových stavů,“ uvedla pražská radní Jana Plamínková.

Na místě nynějšího „brownfieldu“, čili nevhodně či nedostatečně užívané plochy, vznikne zelený prostor, který bude krom rekreace sloužit také jako místo k zadržení vody. V případě povodní by tak ochránil část města před velkou vodou.


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: