Pokuta za půlku se osvědčila. Praha motivační akci pro černé pasažéry prodlouží




O osm milionů korun vzrostly tržby pražského dopravního podniku. Výrazně tomu napomohla i akce Nejedeš načerno?, v rámci níž mohou černí pasažéři snížit výši pokuty na polovinu. Stačí jim k tomu zakoupení ročního kuponu.

Jízda načerno v Praze může přijít velmi draho. Až 1500 korun by zaplatil černý pasažér při promeškání prvotní lhůty na uhrazení pokuty. Dopravní podnik se však nyní snaží lidi motivovat pozitivně.

Přistižený hříšník, který by na místě zaplatil revizorovi 800 korun, má nyní šanci pokutu snížit. Pokud si do pěti pracovních dnů zakoupí roční kupon na pražskou městskou hromadnou dopravu, jehož cena je stanovena na 3650 korun, tak připlatí za pokutu pouze 400 korun.

„Pokuta za půlku motivuje cestující, aby si koupili roční kupon a stali se předplatiteli Pražské integrované dopravy. Vyzkouší si tak, že jezdit bez stresu a v pohodě je mnohem lepší než se neustále ohlížet, jestli někde neuvidí revizora. Při ceně ročního kuponu 3 650 Kč lidé cestují jen za 10 Kč na den. To je bezkonkurenční cena, při které se už opravdu nevyplatí jezdit bez jízdenky a riskovat setkání s revizory,“ komentoval akci náměstek primátorky Petr Dolínek.

Doplatková pokladna Dopravního podniku hlavního města Prahy sídlí v ulici Na Bojišti. Otevřena je během všech pracovních dnů.

Od zahájení akce do dnešního dne využilo možnosti nákupu ročního kuponu a snížení pokuty na polovinu 2169 pasažérů. Město i dopravní podnik doufají, že se počty ročních předplatitelů pražské hromadné dopravy ještě zvýší. 


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: