Praha připravuje proměnu Bubnů. Mají se stát výkladní skříní metropole



 13. 04. 2018

Omšelé a zanedbané. Ovšem s velkým potenciálem. Takové jsou pražské Bubny, kterým se v současnosti lidé spíše vyhýbají. To by se ale mělo změnit. Praha plánuje jejich proměnu. Do čtyř let by se mělo začít stavět.

Zpracování architektonické studie na proměnu omšelé městské čtvrti bude prvním krokem k její proměně. Metropole zadala Institutu plánování a rozvoje za úkol přípravu tohoto projektu. Institut se rozhodl vypsat otevřené výběrové řízení a zároveň nechal zpracovat nezávislé posudky.

„Bubny jsou územím jen o trochu menší než Staré Město. Cílem dodatečných analýz a posudků bylo zajistit, že vzniklá územní studie bude odpovídat jak potřebám lokálním, tak i celého města. Můžete si to představit jako výrobu chybějícího dílku puzzle, který dlouho nikdo nemohl najít,“ uvedla náměstkyně primátorky Petra Kolínská.

Nová podoba Bubnů má obsahovat vybudovaný koncertní sál u metra Vltavská, dále bude klást důraz na soulad pracovních a bytových možností. V neposlední řadě se zaměří i na kvalitní spojení městskou hromadnou dopravou.

Na filharmonii a nové administrativní centrum budou vypsána zvláštní výběrová řízení.

„Bubny a Zátory řeší Praha už přes dvacet let. Je to dlouhá doba, ale není neobvyklá. Například londýnské nádraží King´s Cross se připravuje na transformaci od počátku devadesátých let a dokončení je plánováno na rok 2020,“ dodal ředitel Institutu plánování Ondřej Boháč.

Pokud vše půjde podle plánu, do čtyř let by se mělo začít stavět. Celá výstavba by pak měla být hotová v roce 2035.


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: