FOTO: Muž na Žižkově přepadl dvanáctiletého chlapce. Po násilníkovi pátrá policie



 16. 04. 2018

Zatím neznámu muž sledoval na pražském Žižkově dvanáctiletého chlapce až k jeho domovu, kde ho přepadl a chtěl mu ukrást telefon. To se mu nakonec nepodařilo. Po násilníkovi nyní pátrá policie.

Kriminalisté z Prahy 3 pátrají po muži ve věku 20 – 25 let. Mladý muž si zbaběle vytipoval teprve dvanáctiletého chlapce, kterého chtěl oloupit.

Zatím neznámý pachatel 19. března před půl šestou odpoledne čekal v blízkosti zastávky Husinecká na pražském Žižkově. Tam si vytipoval mladého chlapce, který vystoupil z tramvaje a šel domů. Když otevřel dveře domu v Krásově ulici, násilník na něj v chodbě zaútočil.

Přitlačil chlapce ke zdi loktem u krku, čímž ho začal škrtit. Požadoval po něm, aby mu vydal mobilní telefon. Školák nejen že telefon nevydal, ale navíc začal křičet o pomoc. Útočník se lekl a dal se na útěk. Ještě předtím ale chlapce udeřil do obličeje.

Hledaný muž měří zhruba 180 centimetrů, má štíhlou postavu a světlou pleť. Měl na sobě bundu s kapucí, na které byl bílý klín, černé kalhoty a sportovní boty s bílou podrážkou. Hovořil česky bez přízvuku, na hlavě měl kulich. Policisté pátrají také po jeho komplici. Tomu je kolem 25 let, je střední postavy a má snědou pleť.

„Případ je prověřovaný pro podezření ze spáchání trestného činu loupež, za což v případě dopadení a odsouzení hrozí pachateli trest odnětí svobody až na deset let. Jestliže některého z podezřelých mužů na záběrech poznáváte, kontaktujte linku 158,“ vyzval mluvčí pražské policie Jan Daněk.


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: