Praha připravuje výstavbu bytů. Do tří let jich v metropoli přibyde 1100



 17. 04. 2018

Změnou směřování nazývají představitelé metropole snahu o výstavbu nových nemovitostí. Zatímco doposud se Praha svých budov především zbavovala, tentokrát činí pravý opak. Do tří let chce vystavět 1100 bytů.

Pět nových projektů zaměřených na ubytovací kapacity pro lidi v tíživé situaci. Takový je plán pražského magistrátu na výstavbu nových bytů. Celkem by mělo jít o 1100 jednotek, které by měly být postaveny do tří let.

„Měníme kurz. K 7000 bytů,  které dnes hlavní město vlastní, přidáme dalších 1100. Praha téměř jedenáct let nepostavila jediný byt a svůj bytový fond spíše jen rozprodávala. Jsem rád, že se nám podařilo prosadit změnu,“ komentoval plány radní Radek Lacko.  

Nová výstavba bude financována z Fondu dostupného bydlení na území hlavního města Prahy. Na začátku příštího roku by se měly začít stavět první byty na Černém Mostě. Tam jich má vzniknout 182 a je na ně již vydané stavební povolení.

Další budou vznikat v Dolních Počernicích, Hrdlořezích a na Praze 13. V plánu je krom budování bytů i umístění lékařských a komerčních služeb. Rekonstrukce se dočká také velký bytový dům na Opatově, který by měl nabídnout hned 342 nových jednotek.


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: