Gang okradl stát na dani o 27 milionů. Členům hrozí až deset let za mřížemi



 24. 04. 2018

Krácení daně ve výši 27 milionů korun. Do takové výše se vyšplhala škoda, kterou stihla způsobit jedenáctičlenná skupina během šesti let. Policisté případ vyšetřovali čtyři roky. Nyní hrozí členům až desetileté vězení.

Pražští kriminalisté podali návrh na obžalobu členů jedenáctičlenné skupiny, která mezi lety 2009 a 2014 okradla stát o 27 milionů korun na daních.

Celkem dvaadvacet firem bylo využito k fiktivním účetním případům, kdy se členové skupiny snažili získat nadměrné odpočty daně z přidané hodnoty při pořizování elektrotechnických zařízení pro budování Wi-Fi sítí.

Zboží pořizovali v České republice, následně jej měli prodávat na Slovensko. Vývoz zboží se však reálně nikdy neuskutečnil, vše proběhlo pouze fiktivně.

„Jednalo se celkem o 159 „útoků“. Práce na případu trvala skoro čtyři roky, spis má téměř deset tisíc stran a návrh na podání obžaloby je na 280 stranách. V rámci vyšetřování případu se podařilo zajistit stavební pozemky v hodnotě přibližně deseti milionů korun,“ popisoval rozsáhlost případu tiskový mluvčí pražské policie Jan Daněk.

V případě prokázání viny hrozí členům skupiny až desetiletý pobyt ve vězení.


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: