Policie už má muže, který v Praze znásilnil dívku. Předtím sledoval i osahával jinou



 21. 05. 2018

Policistům se podařilo dopadnout čtyřiatřicetiletého muže, který v první květnový den nejprve pronásledoval a pak i znásilnil jedenadvacetiletou dívku. Kriminalistům pomohli svědci, kteří poznali muže na videozáběrech, uveřejněných v médiích. A jak se ukázalo, dopadený muž mě lve stejný den spadeno i na jinou dívku. Nyní už by obviněn ze znásilnění a hrozí mu deset let.

Od prvního května pátrali pražští kriminalisté po muži, který čtyřiadvacetiletou dívku nejprve sledoval od Ječné ulice až na Vinohrady, kde na ni posléze zaútočil (o tom jsme psali zde)

Jelikož se jednalo o delikt se sexuálním podtextem, bylo na místě dotyčného vypátrat v co nejkratší možné době. Z toho důvodu policisté oslovili média. A výsledek na sebe nenechal dlouho čekat.

"Během pár dní získali kriminalisté několikero poznatků k jedné a té samé osobě, kterou je čtyřiatřicetiletý muž ze středočeského kraje," uvedl mluvčí policie Tomáš Hulan s tím, že podezřelý však žil v Praze. 

Šestnáctého května pak kriminalisté zazvonili u dveří jednoho z bytů v oblasti Prahy 1, kde čtyřiatřicetiletého muže zadrželi a předvedli na policejní služebnu. A jak se záhy ukázalo, kromě znásilnění má muž a svědomí ještě další vroubek, který spáchal v rozmezí zhruba jedné hodiny. 

"Na základě zveřejněného pátrání po násilníkovi se totiž kriminalistům přihlásila další dívka, která měla prvního května kolem šesté ráno podobný zážitek," řekl mluvčí policie. 

Neodbytný muž dívku  pronásledoval a osahával, vsunul ji ruku do kalhotek

Druhý incident odehrál v tramvaji směrem na Prahu 6, kterou cestovala tato dívka domů. "Už v tramvaji se jí snažil pro ni neznámý muž dostat rukou do kalhotek. Tam se mu to ještě nepodařilo, nicméně se nevzdával," uvedl mluvčí policie Hulan.

Ve svém snažení pokračoval po vystoupení obou aktérů z tramvaje na konečné na Bílé hoře. Dívku se muž snažil objímat, a nakonec jí ruku do kalhot vsunul. To dívku polekalo natolik, že nastoupila do první tramvaje, která přijela a tou chtěla před dotěrou ujet. Její snaha ale byla marná, protože muž stihl nastoupit také.

"Tramvají pak jak dívka, tak muž dojeli zpět do centra, kde se dívce podařilo utéci do jednoho z domů, kde muži doslova zbouchla vchodové dveře před nosem a tím se zachránila," řekl mluvčí policistů. 

Čtyřiatřicetiletý muž si už vyslechl obvinění ze znásilnění, kdy mu v případě odsouzení hrozí trest až na deset let. "Podstatnou skuteční také je, že se obviněný při výslechu k oběma těmto událostem doznal," dodal Hulan. 


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: