VIDEO: Trojice v metru brutálně napadla mladíka, policie hledá všechny čtyři



 07. 06. 2018

Rvačka ve stanici pražského metra neušla pozornosti bezpečnostních kamer. Ty zachytily incident, kdy se trojice mladíků brutálně pustila do čtvrtého mladíka. Toho povalili na zem a kopanci i pěstmi zbili, pak odešli. Po chvíli se ze země zvedl i napadený a odjel metrem. Policie nyní pátrá jak po útočnících, tak napadeném.

Celá potyčka začala slovní rozepří už v metru. Čeho se měla týkat, policisté netuší. Kamery však zachytily, co 12. května ve tři čtvrtě na devět večer ve stanici pražského metra Bořislavka následovalo po ostrých slovech.  

Čtyři mladíci ve stanici z metra vystoupili a ve výměně názorů hodlali pokračovat. Přesila tří ladíků se však po chvíli na čtvrtého brutálně vrhla, napadeného povalili na zem a zbili. 

"Celou událost prošetřujeme pro podezření z trestného činu výtržnictví, za který hrozí trest odnětí svobody až na dva roky. Nicméně v tuto chvíli nemůžeme vyloučit, že po zjištění dalších okolností, především totožnosti poškozeného a útočníků, dojde k překvalifikování případu například na ublížení na zdraví,"  uvedl mluvčí pražských policistů Tomáš Hulan. 

Zatím však policie netuší, kdo byli útočníci, ani poškozený. "Útočníci po rvačce nastoupili do vlakové soupravy, kterou odjeli směre na Dejvickou. Kde ale hledaní následně vystoupili, to prozatím policisté nevědí," řel mluvčí policie. 

"Stejně tak nevíme, kdo je napadeným a kde se nachází. Poškozený totiž zůstal po útoku nejprve ležet na peronu. Poté se ale zvedl, přejel soupravou metra do stanice Veleslavín, kde z metra vystoupil a odešel neznámo kam," dodal Hulan.

Záběry bezpečnostní kamery také zachytily dva svědky, muže v zeleném triku, přes které má béžovou vestu, a muže v tmavém triku s batohem na zádech a kšiltovkou na hlavě. I jejich totožnost by policisty zajímala. 

A policisté by nyní uvítali svědectví lidí, kteří muže na videu poznají. Volat mohou na linku 158. "Samozřejmě také prosíme přímo poškozeného a svědky, aby se sami přihlásili buď přímo policistům z místního oddělení Vokovice, kteří případ prošetřují, nebo na kterékoli policejní služebně," vyzval mluvčí policie. 


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: