FOTO: Lesopark v Letňanech má nové cesty, přijdou vhod i inline bruslařům



 07. 07. 2018

Více než 700 metrů nových cest pro pěší má lesopark v Letňanech. Nové cesty by měly přijít vhod zejména lidem, kterých v létě do lesoparku míří více.

„Obliba lesoparku během několika málo let tak výrazně narostla, že je skutečně potřeba umožnit nejčastěji provozované aktivity návštěvníků ve větší míře. Výrazný zájem je o in-line bruslení, cyklistiku a samozřejmě procházky v přírodě,“ uvedla pražský radní pro oblast infrastruktury, technické vybavenosti a životního prostředí Jana Plamínková. 

A nyní tak park získal propojení cest s asfaltovým povrchem směrem do Čakovic, takže i z této části Prahy je možné se komfortně, a hlavně mimo veškeré silnice, dostat do lesoparku. Pro bruslaře také vznikl nový okruh, čímže se uleví již hodně přetíženému hlavnímu okruhu. 

Cesty ze tří městských částí

Úpravy lesoparku vyšly na 3,2 milionu korun. „Lesopark Letňany má pro hlavní město velký význam, jelikož se nachází na okraji Prahy a míří do něj přes léto tisíce lidí. Také tvoří přirozené rekreační zázemí pro obyvatele okolních městských částí – Letňany, Kbely a Čakovice. Byl založen v roce 2008 a od té doby je postupně rozšiřován,“ řekl mluvčí pražského magistrátu Vít Hofman.  

Nejen místními obyvateli je lesopark vyhledávaný výhradně pro kvalitní okruh na in-line bruslení nebo projížďky na kolech. Mezi nejoblíbenější atrakce pro děti patří dřevěné havarované letadlo, které připomíná nedaleké sportovní letňanské letiště.

"V plánu je i další rozšíření parku, v tuto chvíli ale není jisté, v jak velkém rozsahu, vše bude záviset na dalším jednání," dodal mluvčí magistrátu.


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: