VIDEO: Mladík v Praze napadl muže, který ho napomenul. Pak se schoval do obchodu



 16. 07. 2018

V surové napadení se zvrhly výtržnosti mladíka. Toho si s celou partou totiž starší muž "dovolil" napomenout, když se oddávali poměrně svérázné kratochvíli, kdy ničili vše, co jim přišlo do cesty. Mladík pak svou agresi obrátil i proti muži, kterého brutálně napadl. Následně mladík uprchl a schoval se v jednom z obchodů.

V nespoutaný vandalismus se pro partu dvou dívek a dvou chlapců proměnil poslední červnový den. Když parta procházela deset minut po půlnoci ulicí Botičská parta, převraceli a poškozovali tamní dopravní značení. To jim bylo ale zřejmě málo a tak si „dovolili“ i na zaparkovanou sanitku, které kopanci poškodili nárazník.

Od tohoto řádění je chtěl napomenutím odradit osmapadesátiletý muž, který se ale se zlou potázal. Jeden z mladíků k němu totiž přiběhl a bez jakýchkoli skrupulí ho nakopl do oblasti břich a návdavkem mu přidal ještě ránu pěstí do obličeje. To dokazují záběry bezpečnostních kamer, na kterých je násilník zachycen. Na těch je vidět, jak si ruku, kterou muže udeřil a která ho zjevně bolí, prohlíží a mne si ji druhou rukou.

"Mladíka od jeho dalšího ataku odradil svědek, který vše viděl a přiběhl postaršímu muži na pomoc. Před tím začal agresor utíkat, kdy zaběhl do nedaleké večerky, kde se ve vteřině změnil z útočníka na oběť. Prodavačce totiž začal tvrdit, že je on sám pronásledovaný a prosil ji o pomoc," uvedl mluvčí policie Tomáš Hulan. 

Prodavačka mu jeho báchorku uvěřila a před pronásledovatel uzamkla vchod do obchodu. Jakmile potenciální nebezpečí pro mladíka pominulo, z obchodu bez poděkování odešel neznámo kam.

Policisté nyní mladíka hledají a událost vyšetřují jako výtržnictví a ublížení na zdraví. A uveřejnili proto i videozáznam, na kterým je mladý muž  zachycen.

"Pokud mladíka na záběru bezpečnostní kamery poznáváte, znáte jeho totožnost, potažmo místo jeho pobytu, nebo pohybu, předejte nám prosím tyto informace prostřednictvím linky tísňového volání 158," vyzval mluvčí policie. 

Hledanému mladíkovi hrozí v případě odsouzení až tři roky vězení.


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: