Praha vyhlásila zákaz ohňů kvůli suchu. Lidé si v parcích nezapálí ani cigaretu



 24. 07. 2018

Také pražské metropoli se nevyhýbají potíže se suchem. Pražský magistrát proto od začátku týdne na základě výstrahy Českého hydrometeorologického ústavu vyhlásil zákaz rozdělávání ohňů ale i kouření všude, kde hrozí riziko požáru. A to až do odvolání.

„Dobou zvýšeného nebezpečí vzniku požáru se rozumí doba, kdy se klimatické podmínky vyznačují vysokou teplotou ovzduší, dlouhodobým nedostatkem srážek a s tím související nízkou vlhkostí v půdě a vegetaci,“ stojí přímo v nařízení, které je v Praze aktuálně v platnosti. 

"V praxi to znamená, že není možné rozdělávat ohně v lese, parcích ale ani zahradách a ani padesát metrů od jejich kraje," uvedl mluvčí pražského magistrátu Vít Hofmann.

Samozřejmý je i zákaz rozdělávání nejen v okolí seníků ale i na zemědělských plochách, třeba i na polích či loukách. 

Zakázáno je navíc jak rozdělávání otevřeného ohně, tak i kouření, s výjimkou elektronických cigaret. Oslavy se musí obejít bez pyrotechniky a létajících lampionů či pochodní. 

Také parní lokomotivy mají do odvolání utrum - pokud nejsou zajištěna bezpečnostní opatření k zamezení vzniku požáru. 

A lidé rovněž v rámci nařízení mají zákaz využívat vodu, určenou k hašení, na jakýkoliv jiný účel.


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: