Čtvrt miliardy do škol. Praha posílá na opravy rekordní sumu



 07. 08. 2018

Rekordní částku na opravy vzdělávacích institucí poslalo hlavní město během letošního léta. Rekonstrukce se tak dočká třeba bazén na Třebešíně či barokní palác, v němž sídlí konzervatoř.

Tradiční menší letní opravy na školách, když mají děti prázdniny, letos republiková metropole pojala ve velkém stylu. Především dvě z mnoha plánovaných akcí totiž za malé označovat nelze.

36 milionů bude stát kompletní rekonstrukce bazénu průmyslové školy na Třebešíně. Již nevyhovující bazén ze sedmdesátých let nahradí nová nerezová nádrž a moderní technologie.

Velmi drahá bude také oprava Pálffyho paláce. Ten dostane novou fasádu, střechu a řemeslníci nevynechají ani mramorové schodiště. Také pražská konzervatoř se tak dočká důstojných prostor pro své fungování.

„Letos investice přesahují čtvrt miliardy korun. Jedná se o největší množství finančních prostředků takto vynaložených od roku 2001, odkdy je hlavní město zřizovatelem příspěvkových organizací školského typu,“ komentovala letošní finanční dělbu radní Irena Ropková.

Zbylé peníze poputují do mnoha další škol, které se dočkají menších či větších oprav nejen ve třídách, ale také jídelnách či družinách.


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: