V osmnácti šéfuje dvěma firmám. Český středoškolák mění představy o studentském podnikání



 14. 09. 2018

Oliver Larye je již ve svém raném věku všestranným podnikatelem, který s optimismem vyhlíží do budoucna. Ze svého ResTabu chce udělat nejpraktičtější objednávkový systém na trhu.

„S ResTabem ušel mladý podnikatel během programu dlouhou cestu. Ta nebyla vždy jednoduchá. Díky komunikaci s restauracemi a jejich zákazníky například zjistil, že případné užití tabletů, přes které by se objednávkový systém ResTab implementoval, by bylo nákladné a nepraktické. Proto musel svůj nápad výrazně pozměnit, aby objednávání jídla přes ResTab bylo snadné a rychlé," popisoval Martin Vítek z programu Soutěž a podnikej. 

Právě schopnost komunikace se zákazníky je jednou z největších Oliverových devíz. 

Díky jeho pracovitosti a soutěživosti se jeho projekt umístil na třetím místě v pražském finálovém kole programu Soutěž a Podnikej. Toto umístění mu zaručilo účast v programu ECCE Summer School. Zde měl začínající podnikatel možnost po dobu tří týdnů naslouchat šéfům velkých společností a účastnit se jejich přednášek na témata podnikání a marketingu.

„Označit úspěšné počínání Olivera Laryea v pražském finále programu Soutěž a Podnikej za jeho jediný podnikatelský zdar by bylo zavádějící. Mimo práci na svém gastronomickém objednávkovém systému ResTab, se kterým si došel pro třetí místo v soutěži pro mladé podnikatele, se Oliver totiž zabývá i dalšími projekty. Ty mu mimo jiné nedávno pomohly vydobýt titul šestého nejaktivnějšího středoškoláka v celé ČR,“ vyzdvihl Oliverovy přednosty spoluzakladatel programu Vítek.

„Podnikatelský program našel Oliver jednoho dne náhodou na Facebooku. Doslova jedním klikem se mu otevřela příležitost zkusit si proces tvorby reálného produktu. Do soutěže šel s touhou vyhrát a jen neochotně přiznává, že byl svým třetím místem nejprve zklamán,“ dodal k Oliverově soutěživosti Martin Vítek.

Díky novým zkušenostem a známostem získaným za svého angažmá v Soutěž a Podnikej, má Oliver nyní všechny předpoklady pro úspěšnou kariéru v podnikatelství. Kromě úspěchu s ResTabem si mladý student může připsat působení ve firmě FoodForward, jež je charitativně zaměřenou gastronomickou společností.


Autor: Svatoslav Hořínek



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: