Množí se nabídky úplatků policistům. Rekordní suma činila 150 tisíc



 27. 09. 2018

Nezkorumpovatelní. Tento přívlastek by si mohli dát pražští policisté. Ti dostali během roku hned osmnáct nabídek na přijetí úplatku. Nejvyšší z nich činila 150 tisíc korun. Ani jednou však tlaku nepodlehli.

Ve více než polovině případů je scénář stále stejný. Opilý či zfetovaný řidič je přistižen za volantem. Policisté jeho prohřešek zjistí a chtějí z něj vyvodit důsledky. Pak přijde nabídka úplatku za „prominutí“.

Na druhém místě žebříčku jsou korupčníci s neplatným či neexistujícím povolením k pobytu.

„V tomto ohledu se naprostým rekordmanem stal 27letý cizinec, přechodně žijící v Praze, který v červenci letošního roku při projednávání přestupku v dopravě a následné pozitivní orientační zkoušce na přítomnost kokainu nabídl policistům cizinecké policie úplatek ve výši 30 tisíc korun a svou nabídku postupně zvyšoval až na částku 150 tisíc korun,“ popisovala policejní mluvčí Andrea Zoulová.

Následně totiž vyšlo najevo, že s mužem aktuálně probíhá správní řízení za účelem vyhoštění z Evropské unie. Tento prohřešek by tak zřejmě definitivně rozhodl o jeho osudu.

Policisté však „ocenili“ i korupční snahu. Za tu hrozí cizinci až šest let ve vězení. Jeho vyhoštění z Evropské unie se tak možná o pár let odloží.


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: