Sparta v neobvyklé červené otočila s Kometou a prodloužila vítěznou sérii




Sparťané nastoupili v neděli proti Kometě poprvé ve výročních červených dresech k 115. založení klubu a zažili dvoubrankové manko i vedení. Z 0:2 otočila Sparta na vítězných 4:2 a prodloužila si sérii.

Pražané si ale nepohlídali začátek. Brno využilo po dvou minutách hry přesilovku, podruhé zvedl početnou výpravu hostujících fanoušků ze sedadel Peter Mueller. Hostující po celý duel vytvářeli modrobílým atmosféru domácího prostředí.

Pražský Steven Delisle minutu po brněnské předsezonní akvizici snížil na 1:2. Kometě se tak už poněkolikáté v letošní sezoně zopakovala situace, kdy téměř bezprostředně po jejím gólu inkasovala.

Ve druhé třetině Sparta zářila. Brněnské vedení 2:0 nejenže smazala, ale poté jej převedla na svou stranu. Během dvou minut skóre ukazovalo již 4:2 díky gólům Jeremieho Blaina, ten napravil nastřelenou tyč ze své šance z první třetiny, a Petra Kumstáta, který doklepl do prázdné brány.

I když zkoušela konec zápasu hrát Kometa v power-play, další gól nedala, ale ani nedostala. Prohrála se Spartou 2:4 a letos poprvé dva zápasy po sobě nebrala ani bod.

Sparťanští neslavili v neděli pouze obrat v zápase a sérii čtyř vyhraných zápasů po sobě, ale také Piskáčkův 200. zápas za Spartu, do kterého v tento den nastoupil.


Autor: Lucie Pinková

V City.cz publikuji od začátku studia žurnalistiky, tedy od roku 2016. Doposud jsem nejčastěji psala o sportovních tématech, věnuji se ale i zpravodajství, převážně z Brna a Olomouce, z měst, ke kterým mám nejblíž.



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: