Policisté řeší vražednou mozaiku. Zabiják oběť rozřezal a části těla poházel po Praze



 05. 11. 2018

Pražští kriminalisté již sedm let pátrají po neznámém vrahovi, který zabil a následně rozřezal ženu ve věkovém rozmezí 40 až 45 let. Jednotlivé části těla ukryl po celé Praze. Odborníci podle nalezené lebky vytvořili přibližnou podobu oběti.

Již sedm let bezvýsledně pražští policisté vyšetřují případ brutální vraždy ženy, jejíž části těla se našly po celé Praze.

„Případu se kriminalisté věnují od pátého prosince roku 2011, kdy byly v pražských Modřanech nalezeny lidské horní končetiny. Poté přesně na Štědrý den roku 2011 byl v lesoparku poblíž ulice Na Krejcárku v Praze 3 objeven lidský trup,“ popsal pražský policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Rok 2012 nezačal o moc lépe. Už koncem ledna vyjížděli detektivové z mordparty na Rohanské nábřeží, kde náhodní kolemjdoucí narazili na lidskou lebku. A na Kolbenově ulici v Praze 9 svědci nahlásili nález dolních končetin.

„Následná znalecká zkoumání prokázala, že všechny nalezené lidské ostatky patří jedné a té samé osobě. Konkrétně ženě ve věku 40 až 45 let, přibližně 175 cm vysoké štíhlé postavy, která měla světlé či plavé vlasy. Poměrně konkrétním vodítkem je mateřské znaménko, které měla žena na levém rameni poblíž klíční kosti,“ sdělil k oběti mluvčí Hulan.

V rámci zjišťování totožnosti zemřelé ženy kriminalisté zpřístupnili odborníkům lebku zavražděné. Následně byla dentisty provedena specifická oprava chrupu. Tato metoda byla v České republice provedena naposledy přibližně v roce 1999. I když se do této doby nepodařilo zjistit totožnost zemřelé a případ jako takový objasnit, kriminalisté i nadále pokračují v jeho prošetřování.

„Z odebraných vzorků skloviny provedli analýzu izotopů uhlíku a dusíku specialisté v Centru pro aplikovaná izotopová studia Georgské Univerzity v USA v úzké spolupráci se specialistkou Antropologického ústavu v Brně. Jejich závěry ukazují, že se žena narodila a téměř celý život žila v severozápadní části Ukrajiny a jihovýchodní lokalitě Polska, oblast Lvova a okolí, až po Rzeszów. Navíc poměrně přesně prokazují, že žena svou domovinu opustila a v Praze žila méně než půl roku před svou smrtí,“ svěřil se mluvčí Hulan.

Do vyšetřování se zapojil také odborník na 3D modely, díky kterému kriminalisté disponují reálnou podobou zavražděné ženy. Tu také pražští detektivové neprodleně zaslali svým ukrajinským kolegům.

Pokud by někdo ženu na fotografiích poznal, případně by znal místo jejího posledního pobytu před smrtí, ať tyto informace prostřednictvím linky tísňového volání 158 sdělí pražským vyšetřovatelům.


Autor: Svatoslav Hořínek



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: