Zloději kol řádili v Praze. První přestřihl ocelové lanko, druhý se drze vkradl až do domu



 09. 11. 2018

Po dvou zlodějích jízdních kol pátrají pražští policisté. Každý se "činil" jinak. První přeštípl ocelové lanko, druhý si odvezl bicykl za 40 tisíc korun přímo z domu.

K první krádeži došlo v pražské ulici U Uranie. Zatím neznámý lapka si zde všiml bicyklu opřeného o sloup osvětlení. K němu byl přivázaný ocelovým lankem. Ani to ale chmatáka nezastavilo.

„Nenechavec nejprve prošel kolem kola jako by nic. Pak se ale k němu vrátil. Ve vteřině přeštípl lanko a s kolem v hodnotě dvacet tisíc korun zmizel neznámo kam,“ popsal krádež pražský policejní mluvčí Tomaš Hulan.

Druhý případ se odehrál o tři dny později kolem půl páté ráno v ulici Tusarova. Zde byl hledaný mladík o poznání drzejší.

„Do domu se totiž nechal pustit jedním z nájemníků, jenž tou dobou odcházel do zaměstnání. V tomto případě si „drzoun“ přisvojil speciální kolo v hodnotě čtyřicet tisíc korun,“ dodal mluvčí Hulan.

Oba popsané případy prošetřují policisté z holešovického oddělení. Ti nyní prosí o pomoc případné svědky. Pokud by někdo poznal hledaného muže na fotografiích, ať se ozve kriminalistům na bezplatnou tísňovou linku 158.

V případě prokázání viny jim hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.


Autor: Svatoslav Hořínek



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: