Matce, která chtěla zabít šestitýdenní dítě, hrozí 20 let či výjimečný trest



 12. 11. 2018

Porodila dítě. Když mu bylo šest týdnů, namísto záchrany v podobě uložení do baby boxu ho chtěla podle vyšetřovatelů usmrtit položením na betonovou zídku. Při venkovní teplotě jednoho stupně nad nulou se jí to málem podařilo. Miminko našel zachránce, který ho odnesl do tepla a zalarmoval policii. Ta už matku-vražedkyni našla. Sama se k případu odmítla vyjádřit.

Byl to běžný únorový večer. Zprvu ničím výjimečný. Jako obvykle chladný a klidný. V pražské Čiklově ulici se však málem proměnil v tragický. Krkavčí matka svého šestitýdenního potomka odložila na betonovou zídku. Tam málem nemluvně umrzlo.

K tomu ale naštěstí nedošlo. Pozorný zachránce dítě ihned odnesl k sobě domů do tepla a okamžitě zalarmoval policii. Ta rozjela vyšetřování, na jehož konci měla být nalezena matka-vražedkyně. Tak se také stalo.

„Případem se začali zabývat kriminalisté z prvního oddělení pro podezření ze spáchání trestného činu vraždy ve stádiu pokusu. Mimo jiné provedli vyšetřovací pokus, při kterém zjistili, že by dítěti v důsledku podchlazení mohla být způsobena smrt. K tomu nedošlo jen díky náhodě a štěstí, protože oznamovatel dítě našel a zachránil ho,“ popisoval policejní mluvčí Jan Daněk.

Dlouhé vyšetřování konečně přineslo výsledek. Německá kriminální policie zadržela podezřelou ženu, kterou předala českým kolegům. Krkavčí matka odmítla vypovídat. Soudce souhlasil s uvalením vazby.

Na soud, ve kterém jí hrozí až 20 let či výjimečný trest, tak bude žena čekat v teple vězeňské cely.

Celý případ má i šťastný konec v podobě ocenění zachránce. Za hrdinský čin obdržel ocenění od ředitelů pražské policie a záchranné služby.


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: