FOTO: Muž se samopalem v ruce přepadl hernu. Policie ho dopadla za dva dny



 01. 12. 2018

Muž s maskou v podobě lidské lebky a se samopalem v ruce přepadl hern uv pražských Letňanech. Obsluze herny vyhrožoval zastřelením a vynutil si kasírtašku s penězi. Kriminalisté ho dopadli dva dny po přepadení.

Lupič vstoupil do herny v poslední listopadovou sobotu v podvečer. A hned bylo jasné, že s ním budou problémy. Na hlavě měl kapuci, na tváři masku v podobě lidské lebky a v ruce držel samopal. Ten hned po příchodu natáhl, namířil na obsluhu a vynutil si tak vydání „kasírtašky“ s penězi.

"Pak se otočil na dva zákazníky, kteří byli v herně, a vyhrožoval jim, že je zastřelí, jestli budou dělat problémy. I s finanční hotovostí ve výši několika tisícikorun utekl pryč," uvedl mluvčí pražských policistů Jan Daněk.

Přestože byl muž maskovaný, tak se kriminalistům podařilo lupiče ztotožnit a hned druhý den po přepadení si pro něj společně s policisty ze zásahové jednotky došli.

"Pětadvacetiletý recidivista se následně k přepadení přiznal, byly u něj zajištěny věci, které použil při loupeži a ukázal i kanál, kam vyhodil uloupenou peněženku. Při výslechu také uvedl, že uloupené peníze propil a nakoupil si za ně drogy," dodal mluvčí policie. 

Na muže byla uvalena vazba a je stíhán za loupež. Nyní mu v případě odsouzení hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi. "V minulosti byl již za loupeže odsouzen a ve vězení strávil pět let," doplnil Daněk.


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: