VIDEO: Než vyvenčila psa, ukradli jí auto. To ještě viděla odjíždět



 08. 12. 2018

Jen malá chvíle stačilo zlodějům, aby ženu z pražských Bohnic připravili o její auto a kabelku. Zatímco šla brzy ráno venčit psa, při návratu už z dálky viděla, že někdo odjíždí s jejím autem. Zapomněla totiž zamknout dveře od domu a zloděj jí z domu sebral kabelku i s klíči od auta.

Když se žena vracela brzy ráno se svým psem, viděla, jak s jejím autem, které před tím stálo na zahradě, někdo odjíždí. Zloděj využil toho, že zapomněl zamknout dveře od domu, vlezl dovnitř a sebral její kabelku s doklady, platební kartou a klíči od auta. Nastartovat a odjet už pak byla hračka.

„Vozidlo policisté zadali do databáze odcizených a ještě ten samý den ho vypátrali v Praze 7 a majitelce ho vrátili,“ uvedl mluvčí pražských policistů Jan Daněk.

Po zlodějích však policisté dál pátrají. Kriminalisté zjistili, že krátce po krádeži s autem přijeli dva muži na benzínku ve Zdibech, kde zaplatili kradenou platební kartou.

„Při platbě je zachytila kamera a nyní pátráme po jejich totožnosti. Jednoho z mužů by někdo mohl poznat podle toho, že měl na obou rukách hodinky. Ty na pravé ruce byly poměrně masivní a ze žlutého kovu,“ upozornil mluvčí policie.

„Jestliže muže na záběrech někdo poznává, ať se ozve na linku 158,“ vyzval mluvčí Daněk.

Zlodějům za krádež, porušování domovní svobody a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku hrozí až dvě léta odnětí svobody. „Celková škoda byla vyčíslena na téměř 50 tisíc korun,“ dodal mluvčí policie.


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: