VIDEO: Policie rozpletla dvě drogové sítě. Dvacet dealerů skončilo v poutech



 14. 12. 2018

Úctyhodný počin se podařil protidrogové policii. V rámci akcí s krycími názvy Stříbro a Štaflík dokázali muži zákona pochytat celkem dvacet drogových dealerů. Většinu z nich tvořili Vietnamci. Vyrobené omamné látky měly putovat na zahraniční černý trh.

Velmi dobře organizované skupiny s jasně vymezenou dělbou práce. Tak se daly charakterizovat obě drogové party, které dlouhodobě sledovali policisté zaměření na boj s nelegálními omamnými látkami.

„Laboratoře na výrobu metamfetaminu se nacházely na území Karlovarského, Plzeňského, Středočeského kraje a Prahy. Hlavní vyšetřovací verzí obou operací je vývoz převážné části vyprodukovaného objemu drogy mimo území České republiky,“ popisovala policejní mluvčí Barbora Kudláčková.

V jedné z varen muži zákona zajistili 22 kilogramů kilogramů pervitinu. Tento případ také spojili s vyšetřováním nelegálních chemických skládek v severozápadních Čechách, které zamořovaly okolí.

„Zločinecké skupiny tvořily téměř výhradně pachatelé původem z Vietnamu. Jednalo se z velké části o osoby s kriminální minulostí, často drogovou trestnou činností. Občané České republiky byli skupinou převážně využíváni k zajištění objektů pro umístění varen. Využívané objekty jsou kontaminovány toxickými látkami a pro jejich další využití je nezbytná sanace,“ dodala mluvčí Kudláčková.

Krom velkého množství pervitinu byly zajištěny také léky s obsahem pseudoefedrinu, další množství chemických látek a finanční hotovost přesahující částku 2,5 milionu korun.

V rámci akce Stříbro zadrželi strážci zákona 12 dealerů. Štaflík jim pak přidal do statistik dalších 8 zatčených výrobců drog.

Vzhledem ke složitosti a rozsáhlosti případu do něj byli v závěrečné fázi zapojeni hasiči, kriminalistický ústav a speciální útvar rychlého nasazení.

V případě prokázání viny u soudu hrozí zadrženým dealerům až dvanáctiletý pobyt za mřížemi.

Policisté také na tomto odkazu zveřejnili odhalené varny.

 


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: