VIDEO: Policie dopadla šéfa nebezpečného černohorského gangu. Hrozí mu až 40 let vězení



 18. 12. 2018

Velkou rybu dokázali ulovit pražští kriminalisté. Do sítí jim „vplul“ mezinárodně hledaný Černohorec, který byl zároveň hlavou nebezpečného gangu. V domovině je obviněn mimo jiné z lichvy a pokusu o vraždu. Hrozí mu až čtyřicet let za mřížemi.

Šéfa nebezpečného černohorského gangu dokázali zadržet pražští kriminalisté. 55letý muž byl v policejní databázi označovaný jako nebezpečný pachatel. Hledaný byl od roku 2016. Pátrání po něm ztěžoval i fakt, že používal různé identity.

„Na hledaného byl v roce 2016 vydán mezinárodní zatýkací rozkaz, a to pro podezření ze spáchání trestného činu založení organizované zločinecké skupiny a trestného činu lichvy a pokusu vraždy, za což mu hrozí až čtyřicet let odnětí svobody,“ popisoval policejní mluvčí Jan Rybanský.

Podle informací serveru idnes.cz se jedná o Slobodana Kaščelana, hlavu takzvaného kavačského gangu.

Policisté při zásahu nasadili i speciální jednotku, což se později ukázalo jako správné rozhodnutí. Kaščelan se totiž nejprve pokusil o útěk a následně se proti zatčení aktivně bránil. Prozatím je umístěn ve vazební věznici.

Aktuálně probíhají jednání o jeho vydání do Černé Hory, kde by měl být souzen.

Do pátrací akce se krom mužů zákona z Česka a Černé Hory zapojili také kolegové z Německa, Švýcarska, Francie či Španělska.

 


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: