Naboural čtyři auta, pak zkusil na policisty fintu s panáky. Mladíkovi teď hrozí až rok ve vězení



 26. 12. 2018

Zajímavou metodu, jak se vyvléct z odpovědnosti, zvolil mladík v Praze 1. Ten totiž nejprve popíjel alkohol, načež usedl za volant a naboural čtyři auta. Aby však unikl problémům, z místa nehody ujel a utekl do baru, kde se pustil do konzumace panáků. Na jeho léčku mu však muži zákona neskočili.

Večerní popíjení alkoholu může přijít pěkně draho pětadvacetiletého mladíka. Ten si totiž nejprve „přihnul“. A pak usedl za volant svého auta.

„Podle oznamovatelů měl řidič BMW při průjezdu touto ulicí nabourat čtyři zaparkovaná auta a z místa nehody ujet. Navíc už při oznámení svědci avizovali, že dle jejich názoru byl řidič zjevně pod vlivem,“ popisoval pražský policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Protože mladíkovi došlo, do jaké „šlamastyky“ se dostal, z místa nehody ujel do ulice Na Příkopě. Tam své auto zaparkoval a pospíchal do baru, kde do sebe začal „kopat“ panáky. Zanedlouho ho tam našli i strážci zákona, kterým tvrdil, že pil až po nehodě.

„Mladíka policisté podrobili orientačním dechovým zkouškám, které prokázaly přítomnost alkoholu v jeho dechu. Na displeji přístroje se totiž objevili hodnoty dosahující bezmála dvě a půl promile,“ dodal mluvčí Hulan.

Resumé je jasné. Řidiči-opilci hrozí v případě prokázání viny až jednoletý pobyt v teple vězeňské cely.


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: