FOTO: V holešovické hale z rolby unikl oxid uhelnatý. Hasiči evakuovali 19 lidí



 07. 01. 2019

Velkou tragédií mohla skončit sportovní vášeň hokejistů v pražské holešovické hale. Z rolby na stadionu začal unikat oxid uhelnatý. 19 lidé museli hasiči evakuovat.

Oxid uhelnatý je bezbarvý a bez zápachu. O to víc je nebezpečný. S otravou tímto zákeřným plynem se lidé setkávají hlavně v případě problémů s karmou. Pak stačí jen velmi málo k otravě a následné smrti. Typická je třešňová barva ve tváři otráveného člověka.

A právě k té nechybělo mnoho v pražské holešovické hale. Včera ve večerních hodinách do ní vyráželi pražští hasiči, kteří museli v dýchací technice osvobodit devatenáct lidí.

„Dne 6. ledna ve 22.51 zasahovaly jednotky pražských hasičů z centrální a holešovické stanice a jednotka hasičských chemiků u ohlášeného úniku neznámé látky v areálů malé sportovní haly na holešovickém výstavišti,“ popisoval mluvčí pražských hasičů Martin Kavka.

Provedené měření CO, jak se oxid uhelnatý chemicky označuje, prokázalo několikanásobně zvýšené hodnoty.

Zásah skončil zhruba půl hodiny po půlnoci. Hala byla odvětrána a hasiči následně objekt předali jeho správci. Celým incidentem se také bude zabývat policie.


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: