Praha je bezpečná, uvádí analýza, kterou si nechal zpracovat magistrát



 04. 02. 2019

Pocit bezpečí má v Praze většina obyvatel, konkrétně devadesát procent. Alespoň to tvrdí studie, kterou si nechal zpracovat pražský magistrát. Pozitivní trend prý potvrzuje dlouhodobě klesající míru kriminality. Radnice však nechce usnout na vavřínech. Počty strážníků v ulicích mají být ještě vyšší než doposud.

Velmi příjemný a zajímavý výsledek přinesla analýza bezpečí, kterou si nechala zpracovat pražská radnice. Devadesát procent dotazovaných Pražanů se podle ní totiž v metropoli cítí bezpečně.

„Praha je tak bezpečná, jak se v ní Pražané a turisté bezpečně cítí. Ukazuje se, že cílené investice města do vybavení především městské policie a dalších bezpečnostních složek jsou správným rozhodnutím. Výsledek analýzy je pro nás dobrým vysvědčením,“ uvedl náměstek primátora Petr Hlubuček.

Jak ale představitelé města uvádí, ani tento výsledek neznamená, že se v bezpečnostní oblasti už nic měnit nebude. Naopak. Radnice chce v ulicích ještě více strážníků.

 „Výsledek výzkumu je třeba brát s velkou pokorou. Je to pro nás závazek k ještě usilovnější práci pro naši nádhernou metropoli. Práce strážníků, stejně jako policistů, hasičů a záchranářů, je velmi náročná, zodpovědná a mnohdy i nebezpečná. Všichni si zaslouží naše uznání a obdiv,“ prohlásil ředitel městské policie Eduard Šuster.

Analýza pocitu bezpečí navázala na tentýž průzkum zpřed tří let. Výsledky ukazují, že se pocit bezpečí podařilo zvýšit, a to dokonce i v jinak kritizované a turisty nabité Praze 1. I tam počty spokojených lidí stouply. Byť jen o tři procenta.


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: