Pražské náplavky zavádí pravidla. Novinkou jsou tiché večery či opravené kobky



 26. 02. 2019

Čím dál populárnějšími se stávají pražské vltavské náplavky. Právě vzrůstající počet lidí, kteří na nich tráví volné chvíle, však donutil metropoli jednat. V letošním roce odstartuje jejich provoz s novými pravidly. Ta garantují tři klidné večery v týdnu. Novinkou budou také opravené kobky.

Přestože v současnosti na vltavských náplavkách probíhá čilý stavební ruch, jenž by měl ustat až v červnu, již nyní se radnice republikové metropole připravuje na další sezonu této oblíbené lokality, která láká nejen turisty.

„Cílem změn je zvýšit komfort návštěvníků, kultivovat dění na náplavkách a najít rovnováhu mezi zájmy rezidentů, provozovatelů a turistů. Nejdůležitější změnou jsou nová pravidla upravující výběr pořadatelů a realizaci krátkodobých akcí,“ vyjmenovával mluvčí radnice Vít Hofman.

Kobky, které aktuálně prochází opravou, se dočkají nových nájemníků. Těm stávajícím radnice prodlouží smlouvu jen v případě, že nabídnou jejich vhodné využití.

„Na náplavkách v současné době probíhají stavební úpravy, které budou dokončeny do června letošního roku. Měly by posílit základní infrastrukturu, která je v souvislosti se stále se zvětšujícím počtem návštěvníků nedostačující,“ dodal Hofman.

Nová pravidla jsou výsledkem jednání představitelů radnic Prahy 2, Prahy 5 a obyvatel těchto lokalit. Od letoška budou zavedeny takzvané tiché režimy. Ty budou platné od neděle do úterý. Garantují tak minimálně tři tiché večery týdne. Stanoveny budou i konkrétní pozice pro provozování hudby či zpřesňující pravidla pro konání kulturních akcí.

„Po první sezoně fungování pravidla vyhodnotíme a případně je upravíme,“ uvedl Jiří Sulženko, kurátor pražských náplavek.

Náplavky mají podporovat široké spektrum akcí. Od programů pro rodiny, přes historické či vzdělávací programy, až po farmářské trhy. Nyní je také jasně stanoveno, že vstup na ně nelze regulovat vstupným.

Bližší informace naleznete na tomto odkazu.


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: