FOTO: Na Petříně přibyly výsuvné sloupky. Mají zabránit nepovoleným vjezdům aut



 06. 03. 2019

Petřín je jedním z nejoblíbenějších míst, kam chodí Pražané relaxovat a nabírat síly. Jenže krom běžců či zamilovaných párů zde nebyl problém potkat auta, které tam ale neměla co dělat. Tomu teď bude konec. Cestu řidičům přehradí výsuvné sloupky.

Ti, kdož na Petřín autem potřebují, si sloupek jednoduše zasunou do země a místem projedou. Ostatní mají smůlu. Pražská radnice reagovala na četné stížnosti lidí, kteří se museli vyhýbat zaparkovaným autům na úzkých cestách. A to navíc takovým, která tam ani neměla co dělat.

„Hlavní město Praha prostřednictvím magistrátního odboru ochrany prostředí zajistilo instalaci pěti nových moderních výsuvných sloupků na přístupových cestách, které umožní vjezd jen oprávněným vozidlům. Věřím, že instalované sloupky zvýší bezpečnost i pobytovou pohodu návštěvníků tohoto krásného pražského parku,“ uvedl náměstek primátora Petr Hlubuček.

Magnetickou kartu, díky níž půjde sloupky stáhnout do země, dostanou lidé jen na základě povolení. Aby bylo možné ho dostat, je třeba splnit řadu podmínek. Výhodou bude také možnost sledování průjezdů vozidel. Tím bude zajištěna kontrola plnění podmínek.

Celkem tato akce přišla město na 1,6 milionu korun. Započítány jsou také náklady na zajištění elektrické energie.


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: