Praha podporuje podnikatele. Otevřela inovační centrum, spustila i druhé kolo Pražského voucheru




Vzdělávací akce, ale i konzultace či poskytování informací nejen o dotacích pro podnikatele. Nejen pro tyto účely pražský magistrát otevřel v přízemí Škodova paláce Podnikatelské a inovační centrum. A jen tím by podnikatelská osvěta neměla končit.

Komplexní informace o podpoře podnikání a inovací. A to vše na jednom místě. Takový servis nově poskytuje pražské Podnikatelské a inovační centrum. To se nachází v přízemí Škodova paláce v Jungmannově ulici a slavnostně ho otevřel primátor Hřib.

„Toto centrum nabízí prostory s moderní technikou a pracovníci pražského magistrátu se v něm chystají pořádat řadu vzdělávacích akcí různého formátu a poskytovat osobní konzultace. K dispozici bude také speciální informační balíček pro podnikatele spolu s databází nástrojů podpory podnikání,“ přibližoval mluvčí radnice Vít Hofman.

Jedním z klíčových bodů v rámci náplně práce centra bude spolupráce s univerzitami a národním institutem pro lepší rozvoj metropole.

Jen tímto projektem ale aktivity magistrátu ve vztahu k podnikatelům nekončí. V budoucnu chce rozvíjet Expat centrum, které se zaměří na studenty a potencionální zájemce o podnikání ze zahraniční. Poradenství bude probíhat v angličtině.

„Naším cílem je, aby Praha nebyla vnímána v zahraničí pouze jako turistická destinace, ale také jako důležité hospodářské a ekonomické centrum,“ vysvětlil primátor Zdeněk Hřib.

V souvislosti s otevřením podnikatelského centra odstartovalo také druhé kolo výzev programu Pražský voucher. Prostřednictvím aplikace Podej projekt zde mohou zájemci o podnikání představit svůj záměr. V prvních třech letech podnikání pak mohou dostat proplaceno až 85 procent nákladů. Více o projektu naleznete na tomto odkazu.


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: