Stavba nové Trojské lávky začne v červenci. Krom pěších či cyklistů po ní přejede i sanita



 17. 05. 2019

Zřícená Trojská lávka se dočká více než důstojné náhrady. Císařský ostrov s Trójou spojí nová lávka. Stavební úřad už vydal stavební povolení, čímž udělil stavbě zelenou. V červenci odstartuje výstavba. Hotovo bude v roce 2020. Cestu přes Vltavu si pak zkrátí nejen pěší, ale i cyklisti.

Na začátku letošních prázdnin odstartuje stavba nové Trojské lávky. Ta nahradí tu původní zřícenou. Metropole už má k dispozici platné stavební povolení. Do konce května se teď mohou hlásit zájemci o zbudování lávky. Následovat bude patnáctidenní lhůta na návrh nabídek.

„Otevřít lávku chceme už příští rok v létě. Nová Trojská lávka bude široká minimálně čtyři metry a nově na ni budou moct společně fungovat pěší i cyklisté. V případě potřeby po ní přejede také vozidlo integrovaného záchranného systému,“ přibližoval náměstek primátora Adam Scheinherr.

Nová lávka bude disponovat ocelově vyztuženou konstrukcí. Ta by měla garantovat její kvalitu a trvanlivost. Plánovaná životnost lávky činí sto let. Radnice bude také mít možnost průběžné kontrolovat, jaký je stav lávky uvnitř. Nikdy by už tak nemělo dojít k jejímu zřícení.


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: