Aplikace Zmente.to v novém. Lidé mohou nahrávat fotky a nově hodnotit úřady



 02. 08. 2019

Mobilní aplikace Zmente.to prošla úpravami a je nyní jednodušší a přehlednější. Lidé už nyní mohou podávat městu zpětnou vazbu, nebo nově hodnotit úřady.

Společně zlepšujeme Prahu! Takto zní jedno z hesel, které láká Pražany na používání mobilní aplikace Zmente.to. Ta nyní prošla úpravami. Mají zajistit občanům podávat městu snadněji zpětnou vazbu.

„Naším cílem je být moderní metropolí, a proto je obzvláště důležité, aby občané mohli jednoduše poskytovat zpětnou vazbu na kvalitu služeb, které město poskytuje. Tímto krokem tak zase o něco více otevíráme radnici veřejnosti,“ řekl primátor Prahy Zdeněk Hřib, který se ke zprovoznění aplikace zavázal v rámci svého půlročního plánu.

Obnovenou verzi měla na starosti městská společnost Operátor ICT, která bude od nynějška dohlížet nad vývojem aplikace a procesu vyhodnocování a správy podnětů na ni. V budoucnu by se tak mohla aplikace Zmente.to sloučit s jinou aplikací Moje Praha, které by mohly využívat všechny městské části.

Zmente.to slouží jako zpětná vazba pražskému magistrátu a podřízeným organizacím. Lidé v rámci ní můžou posílat návrhy a podněty, které chtějí nějakým způsobem ve městě změnit. Mohou tak například neuklizenou část města lokalizovat na mapě a připojit fotografii s komentářem. Město řeší nahlášená místa v havarijním stavu takřka okamžitě, ostatní nejpozději do 30 dnů. V rámci aplikace mohou lidé nově hodnotit i úřady.

Zmente.to je nyní dostupná ve verzi pro operační systém Android i OS a můžete si ji stáhnout zde:

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=cz.mforce.zmenteto&hl=cs

iOS: https://apps.apple.com/us/app/zmente-to/id1210177921


Autor: Lucie Pinková

V City.cz publikuji od začátku studia žurnalistiky, tedy od roku 2016. Doposud jsem nejčastěji psala o sportovních tématech, věnuji se ale i zpravodajství, převážně z Brna a Olomouce, z měst, ke kterým mám nejblíž.



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: